hur är det att bo i kina?

Frågad av fuckit. Sorterad i Länder & Resor

nån som har bott där? rent allmänt, hur är det där?

2 Svar

Bästa svaret

Kan bara uttala mig om Beijing. Där myllrar det av kineser och ingen av dom pratar engelska, så man måste ha lappar med sig om man ska åka taxi. Bärsen är god och fantastiskt billig, typ 3-4 kr för en stor flaska på en normal restaurang. Normalt kineskäk är normalt jätte gott lite beroende på vad man lyckats beställa, tummregeln är att om det är dyrt så är det äckligt. Att gå på nattklubb är inte riktigt som hemma. Är man så packad så att man inte kan gå så hjälper vakten dig till ett avsides bord så ingen ska trampa på dig när du rasar under bordet och somnar.

Dom tenderar att klumpa ihop sina butiker. Vill man tex ha ett fotografi inramat så måste man åka till ett speciellt område där dom bara har ramaffärer. Lite märkligt, men effekten blir att priserna blir jäkligt låga. Sen kan dom vara fantastiskt omständiga när man ska handla nått. Man pekar på det man vill köpa, får en lapp, tar lappen till en lucka och betalar, får ny lapp som man tar till nästa lucka där ny kines springer och hämtar varan och ger dig en ny lapp som du visar upp för vakten när du går ut.

Finns dock gott om roliga och trevliga kineser varav en del till och med pratar engelska. Tur att dom använder sig av västerländska siffror, annars hade det varit helt omöjligt att handla nått. Kort och gott ett trevligt ställe där man aldrig upphör att häpnas.

(1) (0) - Svar av Zaam för 6 månader sedan

Jag har också undrat mycket över detta

(0) (0) - Svar av lazy för någon sekund sedan

Ditt svar på frågan