Kan man frysa ner ett befruktat ägg..?

Frågad av DeadSpirit. Sorterad i Hälsa & Skönhet

Kan man frysa ner ett befruktat ägg och sedan "tina" upp det och sätta in i en provrörsbefruktning? eller måste man frysa ner spermierna för sig och äggen för sig?

8 Svar

Bästa svaret

nä det går inte för då dör dom.. Ett befruktat är ett befruktat, så det går inte.. Men precis som du skriver så måste det ske var för sig. Men ägget befruktas utanför kroppen när det är donation, å sedan förs in i livmordern, står att man bara stoppar in två befruktade ägg å sedan sparar resten ifall det inte skulle funka, eller om föräldrarna vill ha fler barn.. En väldigt bra fråga måste jag förresten få säga..

(2) (1) - Svar av *sara* för någon sekund sedan

Ta reda på fakta innan du skriver något *sara*. Man kan visst frysa in befruktade ägg. Så här står det på Landstingets sida om assisterad befruktning: "En fullständig behandling med stimulering, äggutplockning och återförande av befruktat ägg. Om överblivna befruktade ägg kan frysas göres detta.
Ytterligare en återföring av tidigare fryst befruktat ägg, alternativt i de fall när sådant inte finns, en ny fullständig behandling." Sen finns det en tidsbegränsning på högst fem år eller i vissa fall längre om Socialstyrelsen bestämt det så.
om hur länge de får vara frysta.

(0) (0) - Svar av mcfaster för 23 minuter sedan

förlåt att inte våra svar stämmer överrens, men den sidan jag va inne på (som jag inte minns vilken) stod det så som jag skrivit.. Men kan det inte va så att båda svaren stämmer beroende på vart man är? eller att nåt utav dom är fel men det inte behöver vara mitt?

(0) (0) - Svar av *sara* för 29 minuter sedan

Mcfaster, jag vet inte riktigt men alla får väl skriva vad de vill? det är väl ändå upp till den som har ställt frågan att avgöra "trovärdigheten" i svaret? Att säga att "ta reda på fakta", är bara fel och "kränkande". Alla har ju rätt till sina svar och åsikter. Det där är helt oacceptablet tycker jag. Du kunde helt vanligt bara skrivit din version av vad du läst är rätt. Eller?

(0) (0) - Svar av DeadSpirit för någon sekund sedan

Okej, alla sidor jag varit på (riksdagens sida, Landstinget, fertilitetsguiden IVF-processen m.fl.) så står det att det går att (och görs) frysa befruktade ägg. Jag tycker att om man ska svara på frågor så kan man inte bara läsa den första träffen man stöter på när man söker information eftersom mycket av det som står på internet är felaktigt. Och visst får alla tycka vad de vill men då får man skriva att man TROR att det är så, inte säga att nej så är det inte. Eftersom befruktade ägg nedfryses så kan man ju inte skriva att det inte går för att de dör eftersom det inte är så. Sen fick hon ju två tummen upp så de som ställer frågorna kollar ju inte alltid upp vad som är rätt och vad som är fel. Om jag inte skrivit som jag gjorde skulle personen som ställde frågan gå omkring och tro att det inte gick. Skulle gärna vilja veta vilken sida du, *sara*, var inne på.

(0) (0) - Svar av mcfaster för någon sekund sedan

Självklart inte, sen så är internet inte så jäkla tillförlitligt överhuvudtaget och det skulle inte förvåna mig om du också svara ngt som kanske inte stämmer till 100%. Självklart ska man vara källkritisk, men man kan ju faktiskt uttrycka sig på ett annat sätt.

(0) (0) - Svar av DeadSpirit för någon sekund sedan

Jo... det kan man göra

news.bbc.co.uk/2/hi/health/4655035.stm

(0) (0) - Svar av Lucia för 5 månader sedan

Jo, det kan man göra

news.bbc.co.uk/2/hi/health/4655035.stm

(0) (0) - Svar av Lucia för 5 månader sedan

Ditt svar på frågan