matförgiftning??

Frågad av *sara*. Sorterad i Mat & Dryck

I fredags va jag och åt sushi med en kompis, på lördagen var jag väldigt dålig och det blev bara värre och värre. Har sökt på vad jag kunnat bli dålig av, men jag hittar verkligen inte. Tex så vet jag att den restaurangen vi åt på får in sin fisk frusen, så det är inte fisken det är fel på. Kan det vara så pass att det är riset? Kommer tyvär få vara hemma från jobbet i två dagar nu eftersom jag jobbar med mat. Borde jag ringa restaurangen?

3 Svar

Bästa svaret

Låter mer som magsjuka i så fall för om det vore matförgiftning så kan du inte hålla tillbaka kräkningarna... Om du känner dig osäker kan du ju ringa och prata med en distriktssköterska, det är ju gratis och du behöver inte gå ut. Berätta om dina symptom så får du nog råd. Men det hela går nog över av sig självt, se bara till att vätska upp dig ordentligt. Krya på dig!

(1) (1) - Svar av mcfaster för 1 timme sedan

Vad har du för symptom? Har du feber, kräkningar, diarré och/eller muskelvärk och/eller ont i magen? Åt ni samma sak på restaurangen och i så fall hur mår kompisen? Det kan vara riset som orsakat det men i så fall borde din kompis också må dåligt vid det här laget om kompisen också åt ris. Det kan vara matförgiftning, magsjuka eller vinterkräksjuka lite beroende på symptom.

(0) (1) - Svar av mcfaster för 1 timme sedan

Kompisen åt varm mat med ris, men det är ju inte samma ris eftersom hennes var varmt. Har haft lite feber, men inget som gått upp i taket, är slö och småyr. Varje gång som illamåendet kom så slog hjärtat i kolibrifart och jag hade hemska skakningar. Har mest varit fruktansvärt illamående, så typ när kräket verkligen va på väg så kom det inget, precis som att kroppen bara jävlades med mig och inte särskilt ont i magen.. Kanske bara en mild matförgiftning? om det finns nåt sånt..

(0) (1) - Svar av *sara* för 1 timme sedan

Ditt svar på frågan