Skala ägg.

Frågad av mcfaster. Sorterad i Mat & Dryck

Varför är vissa ägg så svåra att skala? Vitan sitter fast i skalet och man skalar ju bort halva ägget ibland. De är nyligen köpta så de är inte gamla.

3 Svar

Bästa svaret

Äggskalet släpper igenom en el luft och ju äldre ägget blir desto mer luft släpps in och bildar ett litet utrymme mellan ägget och skalet. Därför är det enklare att skala ett gammalt ägg.

(2) (0) - Svar av webguide för 7 månader sedan

Ja, men VARFÖR är de färska äggen svårare att skala?

(0) (0) - Svar av mcfaster för 7 månader sedan

Det är just det att dom är nya och färska som gör dem svårare att skala. Äldre ägg brukar vara lättare att skala.

(0) (1) - Svar av Baronen för 7 månader sedan


Skaparen av frågan har valt att låsa den.