Vad händer med kebaben?

Frågad av *sara*. Sorterad i Mat & Dryck

Ja vad händer med kebaben på nätterna? Låter restaurangerna klumpen hänga kvar å rotera i värmen under nätterna, eller tar man ner den å lägger i kylen? Jag tycker båda alternativen är ganska äckliga. Kan inte va nyttigt om dom nu kyler ner den å värmer upp den om å om igen..

4 Svar

Bästa svaret

Om det är en pizzeria som inte säljer kebab särskilt ofta utan mest pizza, dom borde ha en ganska vidrig kebabstock om den kyls ner och värms upp igen om å om igen..

(2) (1) - Svar av *sara* för 6 dagar sedan

Ja, att värma upp och kyla ner maten upprepade gånger är inte alls bra och förmodligen inte tillåtet heller.

(1) (0) - Svar av webguide för 4 dagar sedan

Det jag vet är att den inte roterar i värmen under natten i alla fall för då skulle den vara bränd på morgonen. Det jag kan tänka mig är att de tar bort den och kyler ner den varje dag efter stängning och lägger in den i kylen, det ska man ju göra med all mat så att det inte bildas bakterier. Sen tror jag inte att en sån där kebabstock räcker så länge på en restaurang eller pizzeria, de har ju ganska stor omsättning. Kanske man bara behöver kyla ner den en gång. Tänk på vad du gör i köket t.ex. steker upp fläskkotletter och de som blir över kyler du ner, ställer in i kylen och värmer på dagen efter så det är väl inte farligt. Bara man hettar upp maten ordentligt dagen därpå så är det ingen fara och de där värmeelementen runt stocken är tillräckligt varma eftersom kebaben steks.

(0) (0) - Svar av mcfaster för 7 dagar sedan

Ja tumme ner för mig.. Men jag tror ändå inte att det är bra att kyla ner å värma upp mat alltför många gånger..

(0) (1) - Svar av *sara* för 5 dagar sedan

Ditt svar på frågan