Vinter på Cypern?

Frågad av TheGurra. Sorterad i Länder & Resor

Jag kanske har fått ett jobb på Cypern under vintern. Varmt och skönt tänkte jag, men det kanske det inte är. Någon som vet hur vinterårstiden på Cypern är?

2 Svar

Bästa svaret

Man kan säga att det är som en svensk sommar på cypern när dom har vinter där.. Eller som en väldigt sen vår. Varmt är det iaf av egen erfarenhet. Vi bodde dock på ett hotell med pool på taket, så i poolen var det ganska kallt, men det gick alldeles utmärkt att sola utan att frysa =) På kvällarna fick man självklart ta på sig eller med sig en extra tröja om man skulle gå ut, men det får man ju göra här i sverige också.

(1) (0) - Svar av *sara* för 23 minuter sedan

Jag vet inte hur länge du tänkt jobba men så här står det på www.cyperninvest.se/index.php?option=com_content&task=view&id=19&Itemid=32

"November-December.
Max.temp: 21,3 °C. Min.temp: 11,7 °C. Antal dagar med regn: 8,7
Antal soltimmar per dag: 6,5. Vatten temp: 19,3 °C

Dagarna är fortfarande behagligt varma och äta lunch ute är fortfarande njutbar. Lätta yllekläder är ett måste om man planerar att vara utomhus. Fortfarande kan man sola och bada. Vissa tycker det obligatoriskt med att njuta av en simtur på Julafton. Andra väntar tills det blir lite varmare.
Ett säkert tecken på att vintern närmar sig är då tio tusentals stora Flamingos stannar för att få föda i Saltsjön vid Akrotiri nära Larnaca.

Januari-Februari
Max.temp: 17,4 °C. Min.temp: 8,3 °C. Antal dagar med regn: 10,3.
Antal soltimmar per dag: 6,6. Vatten temp: 16,8 °C

Dessa månader är vinter i Cypern men man kan jämföra Paphos vädret med en fin höstdag. En drink i hamnområdet kan fortfarande avnjutas på Nyårsafton. En varm jacka och ett paraply kan vara bra för skydd mot en tillfällig regnskur. Under denna tid är det idealiskt med dagsturer för att upptäcka vad resten av ön har att erbjuda En skidtur i Troodos bergen
är också möjlig.

Mars
Max.temp: 19,4 °C. Min.temp: 10,0 °C. Antal dagar med regn: 8,9.
Antal soltimmar per dag: 7,4. Vatten temp: 17,9 °C

Våren har kommit. Dagarna har blivit längre och varmare och mandelträden blommar. Naturen är som vackrast och detta är en bra årstid för att gå ut och vandra i naturen. Mycket solsken men glöm inte ylletröjan ännu."

(0) (2) - Svar av mcfaster för 4 timmar sedan

Ditt svar på frågan