Bensin vs Diesel

Frågad av question. Sorterad i Bil & Motor

Vad händer om man tankar låt säga diesel i en bensindriven bil samt bensin i en dieseldriven bil?

6 Svar

Bästa svaret

katastrofalt.. jag är dum nog att kolla efter att jag tankat om jag tankat rätt.. hittills har det varit rätt förstås..

(1) (1) - Svar av *sara* för 7 dagar sedan

Du kan åka en bit med bensin istället för diesel sen blir det tokigt.
Du kan inte ens starta bilen om diesel hamnar i bensintanken.

(0) (0) - Svar av BephaFSX för någon sekund sedan

Det är inte bra för motorn att bli tankad av disel om det är en motor som går på bensin, du kan förstöra viktiga delar av motorn då bensinen inte är lika dryg som dieseln. Om du skulle tanka med disel i en bensindriven bil kan det vara bra att faktiskt slanga ut det du råkat tanka i. Idag finns det stopp för att man själv ska kunna slanga ut, så då får man ringa en verkstad tyvärr.

(0) (1) - Svar av DeadSpirit för 11 dagar sedan

En dieselmotor som tankas med bensin kommer att stanna efter ett tag eftersom bensin inte är lika tändvilligt som diesel, dvs har ett cetantal nära noll. Har man otur kan även dieselpumpen skära pga låg smörjande verkan med bensin. I detta fall måste man tömma systemet på det mesta av bensinen och sedan tanka diesel och i värsta fall byta bränslepump.
En bensinmotor, dvs otto-motor, som tankas med diesel kommer att börja självantända, sk knackning, vilket kan ge svåra motorskador på framförallt kolvar, cylinderlopp och ventiler. Har man bara lite diesel i tanken kan man köra slut på bränslet, men tänka på att inte belasta motorn. Tanka högoktanig bensin och fyll upp så snart som möjligt, så att bensinandelen ökar.

(0) (1) - Svar av V12 för 3 månader sedan

Att tanka en bensindriven med diesel går bra i början men efter en stund börjar den gå ryckigt. Det är dock bara att tanka i bensin så går den bra igen.
Att tanka en deiseldriven bil med bensin går bra ett tag men eftersom bensin inte har någon smörjande effekt som dieseln har så kan pumpen åka på stryk. Motorn stannar så småningom men den startar igen om man tankar den med diesel och kör igenom systemet. Sen går den bra igen.

(0) (2) - Svar av mcfaster för 12 dagar sedan

Det blir total KATASTROF!

(0) (3) - Svar av Key för 11 dagar sedan

Ditt svar på frågan