Bästa boten mot bakfylla?

Frågad av Delawall. Sorterad i Mat & Dryck

Vill ha lite tips på hur man botar en rejäl bakfylla......Min favorit är resorb.

7 Svar

Bästa svaret

NAC, ett kosttillskott (en superantioxidant) som används av bodybuilders, det neutraliserar acetaldehyd som är ett giftigt ämne som produceras av levern vid nedbrytning av etanol. Acetaldehyd skapar illamående, huvudvärk, yrsel och kan ge upphof till ångest. Om man tar nac innan man börjar festa och 1 tablett när man går och lägger sej + dricker mycket vatten så har man en bra anitbakfyllegrund :)

Ett annat problem är sömnen, vid alkoholintag hämmas produktionen av melatonin som är ett av de hormon som reglerar sömnen. Utan melatonin får man så att säga ingen riktig sömn, det är därför man blir så trött. Så eventuellt kan man tillföra melatonin innan man går och lägger sej också. Det kommer snart att börja säljas i Sverige har jag hört.

(3) (0) - Svar av webguide för 5 dagar sedan

Sov, ät och drick ordentligt innan du festar. Drick sedan under kvällen ett glas vatten mellan varje drink/grogg/öl. När du kommer hem, drick vatten och ta ett vitamin/mineraltillskott. När du vaknar, drick gärna vatten med lite salt och socker i. Huvudvärk dagen efter beror på saltbrist. Du kan förbereda det dagen innan så det står färdigt på sängbordet, rumstempererat är snällt för oroliga magar! Så här gör du: Koka en liter vatten och låt det svalna. Blanda sedan i sex teskedar strösocker och en halv tesked salt. Vill du ha lite smak på det så tillsätt lite citron eller apelsin.

(1) (0) - Svar av mcfaster för 2 dagar sedan

Banan sägs också bota bakfylla

(0) (0) - Svar av ppatrix för 6 dagar sedan

Det klassiska att svepa massa vatten innan man går till sängs fungerar bra men botar helt gör nog inget annat än att hålla sig borta från fyllan helt, hehe.

(0) (0) - Svar av Jonny Elofsson för 6 dagar sedan

Skit i att dricka!

(0) (0) - Svar av Key för 1 dag sedan

Drick måttligt så behöver man inte bli dagen efter.

(0) (0) - Svar av bibbi för 8 dagar sedan

Det bästa botemedlet mot bakfylla är att aldrig nyktra till.

(0) (0) - Svar av Magnus500 för 2 dagar sedan

Ditt svar på frågan