HD ready 1080p=Full Hd

Frågad av sagge. Sorterad i Teknik & Elektronik

När jag köpte tvn så stod det full hd på pappret men på skärmen är det inget full hd klistermärke bara HD ready 1080p
Är det samma sak som full hd?

6 Svar

HD Ready 1080p är till skillnad från FullHD en fastställd standard, där bildpanelen ska ha 1920x1080 pixlar (dvs "full HD"), TV:n ska kunna ta emot 1080p/24/50/60-signaler och visa den bilden pixelmappat. Samt det som ingår med gamla HD ready-standarden. HD Ready 1080p innebär alltså "FullHD" men med mycket högre krav.

MVH
Henrik
LG Support

(0) (0) - Svar av HenrikLG för 5 månader sedan

HD Ready 1080p är till skillnad från FullHD en fastställd standard, där bildpanelen ska ha 1920x1080 pixlar (dvs "full HD"), TV:n ska kunna ta emot 1080p/24/50/60-signaler och visa den bilden pixelmappat. Samt det som ingår med gamla HD ready-standarden. HD Ready 1080p innebär alltså "FullHD" men med mycket högre krav.

MVH
Henrik
LG Support

(0) (0) - Svar av HenrikLG för 5 månader sedan

Lite kort, Full HD är 1080p vilket är 1980x1080 pixlar i upplösning. p:et som du referear till står för att det är en progressiv signal vilket betyder att man ritar om hela bilden medans interlaced 1080i betyder att bilden är sammanflätad.

Men för att komma tillsvar för din fråga, en hd-ready 720p tv kan i vissafall ta emot en 1080p signal och visa upp den på 720p skärm dock är ju detta sjäklvklart inte fullhd.

Men om det står som du säger HD Ready 1080p, så nej jag tror inte den är full hd utan endast klarar av 1080p signalen.

(0) (1) - Svar av TRoos för 7 dagar sedan

Wikipedia: "Märkningen HD-Ready på en bildvisare (TV-apparat, plattskärm, projektor eller liknande) säkerställer att bildvisaren kan ta emot och visa HDTV enligt den europeiska standarden. En bildvisare med sådan märkning är därför att betrakta som "framtidssäker" i den meningen att den alltid kommer att kunna ta emot HDTV-signaler.

Några krav som ingår i HD-Ready märkningen:
- Formatet på bildytan ska vara 1.78:1 (16:9, sk widescreen) med en tolerans på +/- 5%.
- Bildvisaren ska ha en vertikal upplösning på minst 720 linjer/punkter.
- Bildvisaren ska kunna ta emot signaler med upplösningen 1280*720 progressivt eller 1920*1080 interlace i 50 eller 60 Hz.
- Digitala bildingångar, av DVI eller HDMI-typ, ska stödja kopieringsskyddet HDCP.

Observera att HD-Ready loggan endast garanterar att bildvisaren kan ta emot HDTV-signaler. Det innebär inte att den nödvändigtvis kan ta emot HDTV-sändningar. HDTV-sändningar måste först packas upp av en HDTV-mottagare. En HDTV-mottagare kan antingen vara en extern enhet (tex en HDTV-kapabel "digitalbox") eller så är det en intern enhet som är inbyggd i bildvisaren. HDTV-mottagaren kan sedan överföra HDTV-signaler till en HD-Ready märkt bildvisare."

lcd-plasma-tv.se: "SVT håller på att bygga upp sin bank av program i HD men det har kostat dem ganska mycket pengar att ställa om produktionsapparaten. Idag är det bara i Stockholmsområdet som kan ta emot HDTV i marknätet och det kommer att ta tid innan hela landet har ställt om till HDTV. För att kunna se HDTV behöver man dessutom en ny digitalmottagare och de går i princip bara att komma över om man har ComHem eller satellitmottagning via Canal Digital.

Vad blir då resultatet av detta när jag skall välja plasma eller lcd-TV? Är du en normal TV-tittare som inte är beredd på att lägga kanske 5000kr extra för Full-HD så kan du känna dig framtidssäkrad med en TV som är HD-ready. Du kommer ändå att ha en helt fantastisk bild under de kanske tio år som din plasma tv eller lcd tv håller.

Är du däremot väldigt filmintresserad och köper en hel del filmer kan det kanske vara klokt att köpa en Full-HD plasma eller lcd. Filmerna kommer troligen att finnas till hands i Full-HD i handeln inom en ganska snar framtid."

(0) (1) - Svar av mcfaster för 6 dagar sedan

Om jag har förstått saken rätt är det inte samma sak.. Full HD är Full HD, att den är "klar att använda". Men att HD Ready behöver nånting mer för att bli en full HD.. Jag kan ha fel, någon annan som har nåt bättre svar?

(0) (2) - Svar av *sara* för någon sekund sedan

En del tillverkare anger att skärmen kan ta emot 1080p-signal som sedan skalas ner till 720p eller skärmens native-upplösning. Testa att googla på ditt modellnamn.

(0) (2) - Svar av pg-robban för någon sekund sedan

Ditt svar på frågan