Hur botar jag alkoholism?

Frågad av Alexander. Sorterad i Relationer & Familj

En av mina närmsta förnekar att han har alkoholproblem. Att försöka övertala honom till något rehabiliteringshem anser jag vara att slösa på tid. Jag vill heller inte att han ska sluta dricka helt och hållet. Det ska ingen behöva göra, för att alkohol kan vara en kul grej. Jag vill bara att han ska sluta dricka ur en alkoholists perspektiv.

Någon som har tips?

5 Svar

Bästa svaret

En alkoholist är en alkoholist.. Har du en gång haft spritproblem faller du tillbaka om du så smakar på en folköl.. Jag tror du menar att din kompis har bristfällig mognad och syn på alkohol.. Om det inte rör sig om riktig alkoholism utan bristande omdöme går det nog över med tiden och inställningen till alkohol. Om det är allvarliga hade jag kontaktat familj till vännen och låtit dem sköta familjeangelägenheten som de vill.

(4) (0) - Svar av frazze för 4 månader sedan

Vad är det som gör att du tror/anser att han är alkoholist?
Det tar oftast lång tid att skapa ett verkligt beroende av alkohol. Innan det verkligen handlar om alkoholism så går det att bryta det destruktiva beteendemönstret.

(1) (0) - Svar av webguide för 4 månader sedan

Det finns nog bara ett alternativ sluta helt annars har man ingen chans att klara det.Sluta och få livet tillbaka.

(1) (0) - Svar av bibbi för 3 månader sedan

Hejsan,jag är 53år,och nykter alkoholist sen 9år tillbaka,en alkoholist kan jämnföras med en laktosallergiker,vissa tål ej mjölk och så är dey med alkoholister,och med att inte tåla alkohol menar jag att alkoholisten får negativa konsekvenser mest hela tiden när han dricker alkohol,sen kan man inte lära sig att bara dricka "lite" alkohol om man är alkoholist,det är som om man vore "lite" gravid,det är bara så

(0) (0) - Svar av swede_viking för 7 månader sedan

Alkoholism är en sjukdom och antingen fortsätter man att dricka tills man dör eller så får man sluta helt, det finns inget mellanting. Det är som att jämföra med en knarkare och be honom/henne bara ta droger när man festar eller liknande.

(1) (2) - Svar av mcfaster för 4 månader sedan

Ditt svar på frågan