Hur mycket får man för att skrota en bil?

Frågad av Baronen. Sorterad i Bil & Motor

Hur mycket pengar får man när man skrotar en bil som är årsmodell -95?

9 Svar

Bästa svaret

Det exakta svaret är att skrotningspremien är borta. Det innebär att du inte får någon ersättning längre för att skrota din bil.

Kostar det något att lämna in bilen till skroten då? Ja, skrotfirmorna tar normalt ut en avgift för att ta emot din bil. Men efter att skrotningspremierna avskaffats är det numera kutym att skrotfirmorna bjuder på avgiften, så att det blir kostnadsfritt att lämna in bilen.

Sen finns det flera skrotfirmor som förstår att de tjänar en hel del pengar på att sälja reservdelar, varför de väljer att köpa din bil och skrota den åt dig. Det handlar dock inte längre om en skrotningspremie rent tekniskt sett. Du säljer bilen till skrotfirman helt enkelt.

Sen finns det som signaturen webguide mycket riktigt skrev återvinningsföretag som betalar cirka 1 000 kr per bil oavsett skick. De köper bilen av dig oavsett skick eftersom de vill åt metallen och ingenting annat. Metallpriserna har ju skjutit i höjden på senare år. Dessa bolag strippar bilen helt på inredning och är enbart ute efter metallen.

(1) (1) - Svar av Brun7 för någon sekund sedan

Ca 500

(0) (0) - Svar av BephaFSX för någon sekund sedan

300 kr och gratis hämtning kan du få om du skrotar bilen i Göteborg hos www.skrotbilarna.se

(0) (0) - Svar av blicken för 14 dagar sedan

300 kr betalade www.skrotbilarna.se när jag skrotade bilen i Göteborg i vintras och då hämtade dom bilen.

(0) (0) - Svar av blicken för 14 dagar sedan

Uffes bilskrot i Varekil på Orust är nog den bilskrot som betalar mest i hela Sverige. Han betalar 1500 kr för kompletta skrotbilar med original katalysator. Det får inte saknas några delar på bilen. Det gör inget om skrotbilen är trasig eller defekt.
www.bilskrotgbg.se

(0) (0) - Svar av blicken för 9 dagar sedan

Skrotningspremien är borta så det är upp till skrotfirmorna konkurrera om att få köpa din bil. Det finns en speciell sida för att auktionera ut sin bil till bilskrotarna:
www.skrotauktion.se/

Om man däremot har tid så är det sättet som ger mest pengar att göra det som bilskrotarna gör dvs sälja bilen i delar. Läs mer om detta på:
www.reservdel.nu/skrota_bilen_sjalv.php

(0) (1) - Svar av landskap för 3 timmar sedan

www.skrotfrag.se/sv/produkt/bilskrotning

(0) (1) - Svar av nigon för 7 dagar sedan

Det beror på, skrotningspremien har mer eller mindre "skrotats", men det finns återvinningsföretag som betalar dej för bilen, eftersom den har ett värde för dem. Hmm inte så exakt svar kanske.

(0) (2) - Svar av webguide för 9 minuter sedan

Det är olika beroende på vad det är för skrot. Allt ifrån en hundring upp till 1500..

(0) (3) - Svar av *sara* för någon sekund sedan

Ditt svar på frågan