Köpa licensnyckel till Vista

Frågad av zincko. Sorterad i Data & IT

Jag undrar om det går att bara köpa en licensnyckel och då ska den inte vara OEM eller måste man köpa en hel box för att få en giltig licensnyckel?

5 Svar

Bästa svaret

Det är ju inte det som är frågan och det är ju orelevant. Det han undrar är OM man kan köpa bara en nyckel. Alltså slippa låda, skivor, manual och liknande och bara få en licensnyckel.

Vet du inte så behöver du inte skriva bara för att du måste.

(2) (1) - Svar av kalleanka för 13 dagar sedan

Jag vet inte, men jag kan tänka mig att han menar att om man har "falsk" version och så vill ha gör den unik genom att köpa licensnyckeln.
Så han behöver ingen skiva eller liknande eftersom han redan har det installerat och "back-up" version på skiva. Med andra ord så räcker det med en licensnyckel.

(1) (1) - Svar av kalleanka för 12 dagar sedan

Du behöver inte heller skriva något när du inte skriver något svar i så fall. För att kunna köra Vista med licensnyckel så måste man ju ha själva operativsystemet. Det är därför jag undrar. Om man har operativsystemet borde man ju ha en licensnyckel, eller?! Om det går att köra på annat sätt som jag inte vet om kan ju någon var vänlig och upplysa mig om det. Jag vet att man kunde köra XP:n olagligt fram till SP2. Trodde att de fixat det till Vista. Man kan ju köpa operativsystemet som en nerladdning för att slippa box och skivor m.m. men då får man väl automatiskt med en licensnyckel.

(1) (2) - Svar av mcfaster för 13 dagar sedan

Ja, i så fall borde det fungera på samma sätt som med XP om man har/hade en olaglig/falsk version på sin dator, då är det bara att kontakta Microsoft så får man köpa en nyckel. Det ordnas över telefon. Lycka till!

(0) (1) - Svar av mcfaster för 12 dagar sedan

Hur kommer det säg att du behöver en nyckel? Du måste nog ringa till Microsoft och höra hur du ska göra. Jag vet ju inte omständigheterna till varför du behöver en nyckel så det är svårt att svara på.

(0) (4) - Svar av mcfaster för 13 dagar sedan

Ditt svar på frågan