Lagligt med piratkopierade kläder?

Frågad av Joacim. Sorterad i Juridik

Att man inte får ladda ner "piratkopierat" material från nätet är allmänt känt. Men hur är det med att ta med sig piratkopierade kläder hem för eget bruk? Och vilken lag är det i så fall som förbjuder detta?

Logiskt borde det vara samma lag som förbjuder nedladdning eftersom i teorin är det samma sak man gör.

4 Svar

Bästa svaret

Jag tror inte det är samma sak. Tex om man köper billiga märkeskläder utomlands som inte är det riktiga märket, ska dom norpa dom i tullen då?

(1) (1) - Svar av *sara* för 17 dagar sedan

För mer information om att det inte är tillåtet att handla större kvantiteter kopierade kläder var god läs. www.tullverket.se/download18.2bd1e5ea11e45ac9c398000352/f

(0) (0) - Svar av frazze för 5 månader sedan

Nej, det är inte olagligt att köpa piratkopierade kläder. MEN i Italien är det olagligt att både sälja och köpa piratkopior så tänk på det om ni ska åka på semester dit. Resan kan bli väldigt dyr, uppemot 100 000 euro om de kommer på dig med något piratkopierat!

"Men att föra in en piratkopierad vara i Sverige för privat bruk är dock inte olagligt.
– Enstaka exemplar som inte är för kommersiellt bruk är ok. Men vi gör en bedömning från fall till fall. Och att skicka med post är aldrig tillåtet, säger Monica Fridolf, specialist på immaterialrätt och produktsäkerhet på Tullverket, till SvD.se." Källa: www.svd.se/resor/nyheter/artikel_1422249.svd

(0) (1) - Svar av mcfaster för 17 dagar sedan

Ja, det är samma lagar, upphovsrätt, mönsterskydd etc.

(0) (2) - Svar av webguide för 17 dagar sedan

Ditt svar på frågan