trimning

Frågad av zeke. Sorterad i Bil & Motor

hej.har en seat ibiza cupra2 1998 2.0 16v 150hk.vill veta hur man gör när man sätter i en turbo och vad extraktorgrenrör är för något o vad kan man göra för att få mer hk, t ex sportfilter mm mm. mvh roger

1 Svar

Bästa svaret

Hej.
Jag skulle för det första chip trimma bilen. Av t ex BSR ( sv.bsr.se/products/t623/ ) som är välkända och duktiga på det dom gör. Det gör stor skillnad av om det inte kanske verkar så mycket med 43 hk. Men du höjer även vridmomentet och det är stor skillnad. Sedan innan jag skulle ge mig på att byta turbo och extraktorgrenrör så skulle jag byta avgassystem, inkl. katalysatorn, från turbon. Detta gör också stor skillnad då flödet ut. Sedan skulle jag även sätta i ett öppet luftfilter.
Med dom modifikationerna så kommer det bli stor skillnad.
Och du kommer undan "billigt" och har en mycket roligare bil plus att du sänker bränsle kostnaden då du chippar bilen.

Vill du även ge dig på att byta turbo och liknade så måste du byta mer så som spridare, bränsletrycksregulator och liknande för att kunna mata motorn med rätt mängd bränsle och sen måste du förstärka delar av motorn för att kunna ta emot den kraft du kräver. Vilket kan medföra att du även måste byta kolvar och vevstakaxel och liknande.

Kanske inte riktigt ger svar på dom frågorna du ställde, men så hade jag gjort.
Lycka till!

(2) (0) - Svar av zincko för 1 dag sedan

Ditt svar på frågan