Vad händer om man inte betalar A-kassan?

Frågad av zincko. Sorterad i Jobb & Utbildning

Vad händer om man inte betalar sin A-kassa?
Säg att du ska gå ut A-kassan och har struntat i betala dina två senaste inbetalningar eftersom du vet att du ska gå ut.
Du skickar in dina papper på att du gå ut och slutet av månaden är du avskriven. Men du har inte betalat de två sista.
Vad kommer att hända? Blir du återbetalnings skyldig då? Eller åker du på kravbrev och betalningsanmärkning?

4 Svar

Bästa svaret

jo precis som det står ovan.. Men det rekommenderas att va med i a-kassan eftersom annars får du ingenting om du får sparken.. Då tror jag det heter Alfa-kassa, å det måste du ansöka om själv, å det är inte alltid det går igenom..

(1) (2) - Svar av *sara* för 2 månader sedan

I och med att du "skrivit" under ett avtal med a-kassan så får du förmodligen en påminnelseavgift plus de två månaderna du måste betala för a-kassan. Sen när du gått ur a-kassan så får du självklart inga avier på att betala. Det tar ganska lång tid innan du får en betalningsanmärkning då du först får en påminnelse, sedan kanske en påminnelse till, sedan går det till ett Inkassobolag och betalar du inte då, så kan Inkassobolaget skicka ditt ärende vidare till Kronofogden. Detta kan ta upp till några månader beroende på om du haft inkassokrav på dig tidigare. Är du fläckfri tar det som sagt några månader.

(0) (0) - Svar av DeadSpirit för 2 månader sedan

Jo, det vet jag. Men jag har inte tänkt att bli relegerad från skolan. Och då känns det som en onödig utgift eftersom A-kassan baseras på det belopp du har tjänat senaste året och det är inte mycket om man är student.

(0) (0) - Svar av zincko för 2 månader sedan

Du måste betala de räkningar de skickat ut eftersom du fortfarande var med i kassan då. Du kan ju ringa till din A-kassa och fråga om de kan avskriva de två räkningarna men strunta inte i att betala eller att höra av dig dit så du får en massa onödiga extrautgifter, speciellt som du är student. Om man inte är med i någon A-kassa och blir arbetslös så får du något som heter KAS och det är inte många kronor...

(0) (0) - Svar av mcfaster för 2 månader sedan

Ditt svar på frågan