varför får man inte ha på elektronisk utrustning på planet?

Frågad av rantu. Sorterad i Teknik & Elektronik

När man startar och landar alltså..

6 Svar

Bästa svaret

när det gäller mobiltelefoner och bärbara datorer är det för att signalerna som skickas mellan telefonen eller datorn kan skapa en störning för planets datorer.
du vet kanske själv att när du sitter vid datorn och du får ett sms på mobilen som ligger bredvid att det kommer konstiga pip från datorn? eller när du är på bio, dom ber en att stänga av mobilen (inte bara för att det stör om folk får sms eller ringer för då kan man like gärna ha ljudlöst på) för att signalerna som går till mobilen kan skapa en störning på projektorn så ljudet eller bilden blir konstig... en sådan slags störning antar jag kan uppstå på flygplan så att de kanske förlorar kontakten med kontrolltornet eller något i den stilen...

(4) (1) - Svar av KalleBra för 6 dagar sedan

men mp3 spelare då?

(1) (0) - Svar av rantu för 6 dagar sedan

vissa eller de flesta mp3-spelare har radio som behöver ta imot signalerna osv... dom tar antagligen det säkra före det osäkra genom att säga att man ska stänga av dom helt och hållet i stället för att säga att man bara får lyssna på musik som redan finns på mp3-spelaren... jag vet inte, men det kanske till och med är så att mp3:n måste ta imot signalerna även om man inte lyssnar på radion precis då...

(1) (0) - Svar av KalleBra för 6 dagar sedan

När vi flög i somras så sa dom i högtalarna att vi skulle stänga av ALL elektronik, å sen sa dom allt vi va tvungna att stänga av, mp3 spelare, mobiler, datorer etc, men sen när man kommit upp till den höjden man ska så får man sätta på allt igen =) fast varför ska man egentligen slänga på mobilen på 10tusen meters höjd, man har liksom ingen mottagning =)

(1) (1) - Svar av *sara* för 6 dagar sedan

Alla typer av elektronik som innehåller en sändare/mottagare måste vara avstängda under en flygning. Nu finns det många mobiler som tillverkas med Flight mode, vilket betyder att du kan ha på den när piloten säger att man kan sätta på sina mp3-spelare osv. Flight modet används då och då aktiveras aldrig din sändare/mottagare. Har du en MP3-spelare som inte har en radio så kan du ha på denna.

(1) (1) - Svar av DeadSpirit för 5 dagar sedan

det rätta svaret är att det inte finns något svar.

FM-signaler har igen som helst påverkan på annan utrustning.

Elektromagnetiska störningar kan inte förekomma i sådan omfatnning att dessa påverkar i heller.

I alla försök som gjorts avseende elektronisk utrustning, undantaget mobiltelefoner, finns där inget som tyder på att det skulle ha någon som helst betydelse huruvida den är avstängd eller inte.

Faktum är att även mobiltelefoner har ytterst liten om ens någon påverkan.

(0) (0) - Svar av brosengren för 5 månader sedan

Ditt svar på frågan